BJÖRNKLYFTAN
Tomtägareförening
Om Storlien/Storvallen

Storlien - Storvallen är klassisk fjällmark och efter att järnvägen drogs hit 1882 kom området att bli Sveriges populäraste vintersportort under en lång rad av decennier.

Placeringen direkt på fjället med andra fjälltoppar runt omkring ger ett underbart scenario och enkelheten med att åka hit gör att många kommer hit för att njuta av stora, oexploaterade fjällområden i alla väderstreck. Det är lätt att komma på lederna som för en direkt till Blåhammarens fjällstation och sedan vidare till Storulvåns fjällstation, samt inte minst Sylmassivet och Sylarnas fjällstation.

I Storliens närhet finns välkända utflyktsmål, t.ex. "Blomsterstigen", som anlades 1890 som en "kurstig" för dr Ernst Westerlunds patienter under sanatorietiden, "Ernstkumlet", "Vindarnas Tempel", den mytomspunna "Stenen i grönan dal", "Printzsköldsmonumentet", vattenfallet "Brudslöjan", "Storliens fågelskyddsområde", "Storvallens Fjällkapell" och "Snasahögarnas fjällmassiv" och mycket mer.

Vintertid kan man åka i "Storlien Alpins" alla 20 pistade nedfarter. Här finns också en av Sveriges bästa "Funparks", där Storliens innovativa och prisbelönta pistmaskinförare tillsammans med jibbare hittar på bättre och större hopp och "rails" för vart år som går.
För längdskidåkarna finns både spårad och ospårad terräng och vissa spår har belysning.

Det finns mycket fina sommar- och vinterleder och fiskevatten alldeles runt knuten.